Jullie meestgestelde vragen over het coronavirus

Algemeen

Wat zijn de regels bij een fysieke afspraak?

 1. Je kunt niet zonder afspraak de praktijk binnenlopen. Op die manier zijn er zo weinig mogelijk personen tegelijk in de praktijk en wordt de kans elkaar te besmetten, verkleind

 2. Bij een fysieke afspraak in onze praktijk is het dragen van een mondkapje verplicht. Je dient zelf te zorgen voor een mondkapje. Mondkapjes zijn eventueel te koop bij de apotheek. Deze regel geldt voor zowel artsen als patiënten en andere medewerkers van onze praktijk.

 3. Heb jij of één van de personen binnen je huishouden 1 van de volgende klachten?
  - Hoesten
  - Verkouden
  - Keelklachten
  - Koorts
  - Benauwdheid
  - Smaak- en/of reukverlies

  Dan mag je niet naar de praktijk komen. Een fysieke afspraak moet je bij bovenstaande klachten telefonisch afzeggen. Op dat moment bespreken we samen of het nodig is om op ons speciale coronaspreekuur te komen.

Wanneer neem je met ons contact op?

Bij de meeste patiënten verloopt de ziekte ongecompliceerd, of je merkt niet eens dat je het hebt. Mocht je koorts hebben, toenemend benauwd zijn en toenemend ziek worden neem telefonisch contact met ons opZeker wanneer je een verminderde weerstand hebt.

Gaan mijn afspraken gewoon door?

Wij doen ons uiterste best je zo goed mogelijk te helpen. Wanneer het echter heel druk wordt, zullen sommige afspraken wat vooruit geschoven worden. Mensen die acuut hulp nodig hebben gaan voor. Heb je 24 uur voor je fysieke afspraak klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting? Bel dan met één van onze assistentes en kom niet naar de praktijk.

Hoe voorkom ik besmetting met virussen?

Wil je weten hoe je het beste besmetting van virussen kunt voorkomen? Bekijk dan deze tips:

 • - Was regelmatig je handen
 • - Nies en hoest in je elleboog
 • - Gebruik papieren zakdoekjes
 • - Geen handen schudden

Onder behandeling van het ziekenhuis? Je behandelend arts beslist of een coronatest nodig is of niet.

Wij worden veelvuldig gebeld door mensen waarvan de arts in het ziekenhuis heeft aangegeven naar de huisarts te gaan om te bepalen of een coronatest nodig is. Wij willen benadrukken dat de behandelend arts verantwoordelijk is voor een eventuele operatie of andere behandeling en dus ook voor het wel of niet doen van een coronatest. De huisartsenpraktijk is hier niet verantwoordelijk voor en beslist hierin ook niet. Eventueel kun je ook zelf de GGD bellen.

Langskomen op de prakijk zonder afspraak

Je kunt niet langskomen op de praktijk zonder afspraak. Heb je wel een afspraak? Dan is een mondkapje verplicht.

Advies

Ons advies voor als je werkt in de zorg/verpleging

Op dit moment hebben we jullie extra hard nodig. Ons advies is om thuis te blijven wanneer je klachten hebt én koorts hebt. Overleg hier ook over met je werkgever. Wij raden het af om naar het buitenland te reizen.

Ons advies voor schoolgaande kinderen

Net als de overheid adviseren wij de kinderen niet naar school te laten gaan wanneer zij klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting.

Ik ben niet ziek, maar behoor tot de risicogroep. Moet ik thuisblijven?

Wij adviseren ouderen en mensen met een verminderd immuunsysteem thuis te blijven. Ook zonder gezondheidsklachten.