Nieuws:

De laatste ontwikkelingen bij Wij huisartsen

Wijhuisartsen Logo Liggend+PO Santafe (2)

Belangrijk nieuws! Nieuwe naam per januari 2022

Belangrijk nieuws! Nieuwe naam per januari 2022.

Quin DSC2239

Drukte aan de telefoon: hoe kun je ons helpen dit te verminderen?

Soms is het heel erg druk aan de telefoon en zijn er lange wachttijden. Hoe kun je ons helpen dit te voorkomen? Lees het op deze pagina.

Telefoon

Kom je bij ons werken? Wij zoeken een Doktersassistent!

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn voor onze warme huisartsenpraktijk op zoek naar een enthousiaste, daadkrachtige, gediplomeerde doktersassistent.

Quin Dokters MD

Informatie mbt. huisartsenpraktijken Quin Dokters Amsterdam, Puttershoek, Ridderkerk en Spijkenisse

De vestigingen van Quin Dokters huisartsenpraktijken in Amsterdam gesloten. De overige vestigingen die in eigendom zijn van Quin worden door hen verkocht. Ondanks dat Quin Dokters in Vathorst dezelfde naam draagt, zijn wij een onafhankelijke huisartsenpraktijk. In onze praktijk verandert er niets.

Christian Voor Pasfoto

Zie jij vlekken of flitsen? Bezoek onze optometrist!

Zie je soms vlekken of flitsen en heb je daar last van? Bekijk de vlog!

Logo Volgjezorg Voor Nieuwsberichten Vjz

LSP - Deel je gegevens met ons en andere zorgverleners

Mogen wij jouw gegevens delen met andere zorgverleners?
Wanneer je (ernstig) ziek bent en je bijvoorbeeld met spoed bij de huisartsenpost, EHBO of in het ziekenhuis wordt opgenomen, kan het handig zijn dat specialisten en zorgverleners gemakkelijk jouw medische gegevens kunnen inzien.

Behandeling

5 Tips om het vol te houden in angstige tijden

We zijn gewend om onze eigen agenda te bepalen en ons in de basis veilig te voelen. Toch zijn er omstandigheden waarin deze houvasten ons worden afgenomen.

Quin DSC7711 (1)

Informatie en advies mbt. COVID 19 Vaccinaties

Wij krijgen veel vragen van over de COVID19 vaccinaties. We vinden het heel belangrijk om je zo goed mogelijk voor te lichten. Daarnaast is het belangrijk dat je weet of je wel of niet tot de risicogroep behoort.

Christian Voor Wachtkamerscherm

Nieuw! Oogzorg aanwezig in de praktijk

Vanaf deze week is Christian de Lijster maandagochtend op onze locatie Heideweg aanwezig voor een oogheelkundig spreekuur. Voor alle oogklachten kun je telefonisch een consult inboeken op dit spreekuur.

Veel gestelde vragen Coronavirus

Algemeen

Wat zijn de regels bij een fysieke afspraak?

 1. Je kunt niet zonder afspraak de praktijk binnenlopen. Op die manier zijn er zo weinig mogelijk personen tegelijk in de praktijk en wordt de kans elkaar te besmetten, verkleind

 2. Bij een fysieke afspraak in onze praktijk is het dragen van een mondkapje verplicht. Je dient zelf te zorgen voor een mondkapje. Mondkapjes zijn eventueel te koop bij de apotheek. Deze regel geldt voor zowel artsen als patiënten en andere medewerkers van onze praktijk.

 3. Heb jij of één van de personen binnen je huishouden 1 van de volgende klachten?
  - Hoesten
  - Verkouden
  - Keelklachten
  - Koorts
  - Benauwdheid
  - Smaak- en/of reukverlies

  Dan mag je niet naar de praktijk komen. Een fysieke afspraak moet je bij bovenstaande klachten telefonisch afzeggen. Op dat moment bespreken we samen of het nodig is om op ons speciale coronaspreekuur te komen.

Wanneer neem je met ons contact op?

Bij de meeste patiënten verloopt de ziekte ongecompliceerd, of je merkt niet eens dat je het hebt. Mocht je koorts hebben, toenemend benauwd zijn en toenemend ziek worden neem telefonisch contact met ons opZeker wanneer je een verminderde weerstand hebt.

Gaan mijn afspraken gewoon door?

Wij doen ons uiterste best je zo goed mogelijk te helpen. Wanneer het echter heel druk wordt, zullen sommige afspraken wat vooruit geschoven worden. Mensen die acuut hulp nodig hebben gaan voor. Heb je 24 uur voor je fysieke afspraak klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting? Bel dan met één van onze assistentes en kom niet naar de praktijk.

Hoe voorkom ik besmetting met virussen?

Wil je weten hoe je het beste besmetting van virussen kunt voorkomen? Bekijk dan deze tips:

 • - Was regelmatig je handen
 • - Nies en hoest in je elleboog
 • - Gebruik papieren zakdoekjes
 • - Geen handen schudden

Onder behandeling van het ziekenhuis? Je behandelend arts beslist of een coronatest nodig is of niet.

Wij worden veelvuldig gebeld door mensen waarvan de arts in het ziekenhuis heeft aangegeven naar de huisarts te gaan om te bepalen of een coronatest nodig is. Wij willen benadrukken dat de behandelend arts verantwoordelijk is voor een eventuele operatie of andere behandeling en dus ook voor het wel of niet doen van een coronatest. De huisartsenpraktijk is hier niet verantwoordelijk voor en beslist hierin ook niet. Eventueel kun je ook zelf de GGD bellen.

Langskomen op de prakijk zonder afspraak

Je kunt niet langskomen op de praktijk zonder afspraak. Heb je wel een afspraak? Dan is een mondkapje verplicht.

Advies

Ons advies voor als je werkt in de zorg/verpleging

Op dit moment hebben we jullie extra hard nodig. Ons advies is om thuis te blijven wanneer je klachten hebt én koorts hebt. Overleg hier ook over met je werkgever. Wij raden het af om naar het buitenland te reizen.

Ons advies voor schoolgaande kinderen

Net als de overheid adviseren wij de kinderen niet naar school te laten gaan wanneer zij klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting.

Ik ben niet ziek, maar behoor tot de risicogroep. Moet ik thuisblijven?

Wij adviseren ouderen en mensen met een verminderd immuunsysteem thuis te blijven. Ook zonder gezondheidsklachten.