Maatregelen rondom het coronavirus

zondag 15 maart 2020
12:00

Bekijk welke maatregelen we hebben genomen rondom het coronavirus.

Maatregelen rondom het coronavirus

We brengen je graag op de hoogte van een aantal maatregelen die we hebben genomen rondom het coronavirus.

Samenwerking met Huisartsenpraktijk Vathorst en HAP Eemland

Vanaf maandag 16 maart werken wij nog intensiever samen met Huisartsenpraktijk Vathorst en HAP Eemland. Wij volgen hierbij de regionale richtlijnen. Dat houdt in dat wij de zorg allemaal op dezelfde manier inrichten.

 

Belangrijke veranderingen voor onze patiënten

Er zijn bij Quin Dokters Vathorst een aantal belangrijke maatregelen genomen om de zorg rondom het coronavirus in te richten, namelijk:

  1. De reguliere zorg op de praktijk wordt verminderd: op de locatie Heideweg verlenen we alleen dringende en spoedeisende zorg
  2. Locatie Wervershoofstraat is gesloten tot en met 6 april 2020
  3. Bij verdenking of vragen over het coronavirus kun je ons gewoon bellen. Mocht het nodig zijn maken we een fysieke afspraak.
  4. Je kunt niet meer zonder afspraak de praktijk binnenlopen. Op die manier zijn er zo weinig mogelijk personen tegelijk in de praktijk en wordt de kans elkaar te besmetten, verkleind
  5. Artsen doen alleen visites wanneer dit echt noodzakelijk is
  6. Onze artsen zullen zoveel mogelijk telefonisch consulten doen
  7. Medicatie hoef je niet meer zelf op te halen bij de Apotheek. Apotheek BENU en Heideweg bezorgen alle medicijnen bij je aan huis!

 

Wachttijden, informatie en begeleiding

Ons hele team wordt ingezet om je zo goed mogelijk te informeren en begeleiden in de zorg die nodig is. Het telefonie team is uitgebreid met assistentes en artsen. Houdt er rekening mee dat de wachttijden kunnen oplopen. Wij vragen je begrip hiervoor. 

Tip: kies in het keuze menu voor de optie 5 'Corona informatie'. Heb je andere vragen kies dan de optie 'terugbellen' in het menu. Je komt dan automatisch op de juiste plek in de wachtrij (dus je hoeft niet de hele middag te wachten op ons telefoontje) 

 

Online afspraken maken is voorlopig niet mogelijk

We kiezen er voor om tijdelijk alleen telefonisch afspraken te maken met patiënten. Dit doen we om te voorkomen dat patiënten met verschijnselen van het coronavirus op het 'normale' spreekuur komen en in de wachtruimte tussen andere patiënten plaatsnemen.

 

Locatie Wervershoofstraat tijdelijk gesloten

Om de capaciteit en bezetting van alle artsen en assistenten optimaal te benutten hebben wij besloten de Wervershoofstraat tijdelijk te sluiten. Dit betekent dat wij vanaf maandag 16 t/m  zondag 5 april alleen werken op de Heideweg. Heb je een afspraak? Kom dan naar de locatie Heideweg.

 

Laatste ontwikkelingen volgen?

Het snelst op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus in jouw buurt? De website bevat de belangrijkste informatie, maar we houden je ook up-to-date met vlogs. Bekijk ons coronajournaal, volg ons op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd de website van het RIVM in de gaten.

 

Bekijk ook deze pagina's: