Nieuw! Oogzorg aanwezig in de praktijk

woensdag 20 januari 2021
13:45

Vanaf deze week is Christian de Lijster maandagochtend op onze locatie Heideweg aanwezig voor een oogheelkundig spreekuur. Voor alle oogklachten kun je telefonisch een consult inboeken op dit spreekuur.

Optometrist (Oogspecialist) per januari bij Quin Dokters 

Vanaf deze week is Christian de Lijster maandagochtend op onze locatie Heideweg aanwezig voor een oogheelkundig spreekuur. Voor alle oogklachten kun je telefonisch een consult inboeken op dit spreekuur. Hiervoor hoef je niet meer naar de huisarts maar kun je direct bij Christian terecht.  

Christian is Optometrist. Een optometrist heeft een gespecialiseerde HBO-opleiding in oogheelkunde gedaanHierdoor is een optometrist in staat een groot deel van het onderzoekdat normaal de oogarts doet, voor zijn rekening te nemen. Mocht het noodzakelijk zijn, stuurt de optometrist je door naar de oogarts. 

Het optometrische spreekuur valt onder de huisartsgeneeskunde. Hierdoor gaan de kosten niet van je eigen risico af terwijl je toch specialistische zorg krijgt. 

Wij hopen hierdoor nog meer kennis en kunde in onze praktijk te brengen. Ook jouw opticien kan je naar Christiaan verwijzen. 

Klachten waarvoor je direct een afspraak bij Christian kan boeken zijn: 

  • Een rood oog 
  • Geleidelijk verminderd zichtveraf of voor dichtbij vanaf 8 jaar 
  • Afwijkend gevoel aan je oog (Droge ogen/zand gevoel/ vermoeide ogen) 
  • Screening van ogen bij Diabetes 
  • Verhoogde oogboldruk bij Familiaire Glaucoom 

Bij acuut ontstaan verminderd zicht of bij lichtflitsen moet er altijd direct telefonisch contact worden opgenomen met de praktijk. Dit kan een indicatie zijn om je naar de oogarts te verwijzen. 

De Afspraken vinden fysiek plaats bij Quin Dokters op de Heideweg. Christian kan voor een aantal klachten ook een videoconsult doen.