Wij huisartsen - Spreekuur.nl

maandag 30 januari 2023
14:05

Spreekuur.nl is onze nieuwe online tool waarmee je als patiënt met je huisarts kunt chatten voor vragen maar bijvoorbeeld ook foto’s kunt sturen (van bv. huidaandoeningen), of kunt videobellen wanneer dat nodig is.  

Nieuw! Spreekuur.nl

Spreekuur.nl is onze nieuwe online tool waarmee je als patiënt met je huisarts kunt chatten voor vragen maar bijvoorbeeld ook foto’s kunt sturen (van bv. huidaandoeningen), of kunt videobellen wanneer dat nodig is. Je kunt zelf een consult indienen of de assistentes kunnen je verwijzen naar Spreekuur.nl tijdens een telefoongesprek. Snel en gemakkelijk dus!

’s Ochtends tussen 9.00 uur en 12.00 uur kun je een consult indienen. Voor dat je een consult indient, ga je eerst door een vragenlijst. Elke dag is één van onze huisartsen beschikbaar om binnengekomen vragen te beantwoorden. Dit kan soms even duren. Wij streven ernaar om dezelfde werkdag je vraag te beantwoorden. Wij denken dat veel vragen op deze manier goed te beantwoorden zijn zonder dat je lang hoeft te wachten. Wanneer de huisarts je zou willen zien, kan dat direct via een videoconsult of je wordt gevraagd toch fysiek langs te komen. Alle adviezen en chats blijven altijd (ook na sluiting) bewaard in je eigen account. 


Om gebruik te kunnen maken van spreekuur.nl moet je je eenmalig registreren. Voor de meeste tools krijg via je telefoon een code voor de tweeweg verificatie. Houd je telefoon dan ook bij de hand. Het is het meest handig de app te gebruiken op je telefoon. Met gebruik van de app stuur je gemakkelijker scherpe foto's naar de huisarts.

Let op! Spreekuur.nl is dus niet de hele dag te gebruiken! Je kunt een consult via Spreekuur.nl indienen tussen 9-12 uur. Wanneer je inlogt, kies je voor Wij huisartsen en doorloop je een aantal vragen. Daarna komt automatisch je consult bij ons binnen. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord van de huisarts. 

Ga naar de website van Spreekuur.nl, registreer en log in >>

Tip! Download de Spreekuur.nl app in de appstore en stuur gemakkelijk foto's naar de huisarts.

Hoe werkt Spreekuur.nl

Spreekuur.nl is erg makkelijk te gebruiken. Vraag snel advies aan de online huisarts voor jezelf of voor je kind. Ben je mantelzorger? Ook dan kun je advies vragen.

Zo werkt Spreekuur.nl:

  1. Klik op deze link en start direct
  2. Heb je al een account van Spreekuur.nl? Log dan in. Als je Spreekuur.nl voor het eerst gebruikt, maak dan eerst een account aan door te klikken op ‘ik ben nieuw’.
  3. Na het inloggen geef je antwoord op de vragen. De vragen gaan over jouw gezondheid en over jouw klacht. Zo kan de online huisarts je goed advies geven.
  4. Je krijgt een sms-bericht op je mobiel wanneer de online huisarts heeft gereageerd. Is het ochtend of middag? En is het een doordeweekse dag? Dan reageert je eigen huisarts. Hij of zij doet dat uiterlijk de volgende werkdag. 

Denk je dat er met spoed iemand naar je situatie moet kijken?

We kunnen je daar online niet mee helpen. Bel in levensbedreigende situaties direct 112. Spoed, maar niet levensbedreigend? Bel op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 jouw eigen huisarts. Is jouw eigen huisarts gesloten? Bel dan de huisartsenpost bij jou in de buurt.

Avonden en weekenden

In de avonden en weekenden kun je voor spoed terecht op de huisartsenpost. Huisartsenpost Eemland gebruikt ook Spreekuur.nl. Wanneer je je hebt geregistreerd kun je met hetzelfde account Huisartsen Eemland benaderen. Klik hier voor het online Spreekuur van Huisartsenpost Eemland.