Wegblijftarief

Het kan wel eens voorkomen dat je een afspraak vergeet of een dubbele afspraak hebt gemaakt. We snappen dat dat kan gebeuren. Maar, dit is wel vervelend voor het spreekuur want we hadden deze tijd graag gebruikt om een andere patiënt te helpen.

Als het een keer voorkomt dat je een afspraak vergeet is dit natuurlijk niet erg. Maar om het aantal niet nagekomen afspraken terug te dringen hanteren we wanneer je 2x of vaker wegblijft een wegblijftarief. Het tarief dat wij hiervoor hanteren is volgens de vastgestelde richtlijnen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

 

Hoeveel bedraagt het wegblijftarief?

De hoogte van het wegblijftarief is vastgesteld op €15,00 gewone afspraak. Voor een lange afspraak bedragen de kosten €25,00. Deze kosten kan je niet bij je zorgverzekeraar declareren. Indien de factuur niet tijdig wordt voldaan zal de factuur verhoogd worden met €7,50 administratiekosten. 

Wat moet ik doen als ik niet op een afspraak kan komen?

Meld dit dan uiterlijk 24 uur van te voren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. Vaak kan dan direct een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere reden was waarom je niet op de afspraak aanwezig was. In dat geval kan je aan de assistente laten weten wat er precies is misgegaan.