Zorgaanbod

Type zorgaanbod

Bij Wij huisartsen bieden wij zowel reguliere huisartsenzorg als specialistische zorg. De laatste jaren is de trend om steeds meer zorg aan te bieden in de wijk. Dat wordt ook wel “wijkgerichte zorg” genoemd. Samen bieden huisartsen en paramedici (bijvoorbeeld Fysiotherapeuten) zorg in de wijk aan. Wij huisartsen gaat nog een stap verder. Wij bieden vanaf de zomer van 2019 ook specialistische zorg aan binnen Wij huisartsen in de wijk.

Naast de reguliere huisartsenzorg en de specialistische zorg gaan wij ons ook meer richten op “alternatieve” zorg, zoals Osteopathie, Hypnotherapie, Accupunctuur en Haptotherapie . Er is een groeiende behoefte aan deze vorm van zorg voor chronische aandoeningen waarbij uitgesloten is dat er sprake is van ernstig onderliggend lijden.

De reguliere geneeskunde gaat uit van “Evidence-based medicine”. Vrij vertaald betekent het dat er wetenschappelijk bewijs is voor de behandeling die je aanbiedt. Dat klinkt degelijk en vertrouwd, maar vaak kunnen we er niets mee wanneer het gaat om chronische klachten. Soms blijkt er (nog) geen wetenschappelijke remedie te bestaan. Oosterse geneeswijzen uit China, Japan en India bestaan al meer dan 6000 jaar. Deze geneeskunde gaat uit van “Practical Based Medicin”, niet gebaseerd op wetenschappelijke gronden maar op basis van wat werkt bij welke patiënt.

Quin DSC7676

Reguliere Huisartsenzorg

Quin DSC2768

Specialistische behandelingen bij Wij huisartsen

Activiteiten

Inschrijven voor onze nieuwsbrief