Wij trainen - Uit je hoofd, in je lijf.

Herken je dit?

- Ben jij altijd druk druk druk? 
- Voel je je een wandelende ‘to do’-list waar geen einde aan komt? 
- Zit je veel in je hoofd en heb je moeite om te voelen?
- Mis je het contact met de buitenwereld en met jezelf? 
- Heb je behoefte aan even helemaal niks? Om gewoon te zíjn?

Wanneer je druk ervaart...
Elk lichaam geeft zelf aan waar het behoefte aan heeft. Door (tijdelijk of langdurig) grotere druk te ervaren, luister je vaak minder goed naar de signalen van je lichaam en krijg je klachten. Wij merken dat dit speelt bij een groot deel van onze patiënten, waardoor zij verschillende soorten klachten ontwikkelen. Wanneer je veel ‘in je hoofd zit’ en je te weinig bezig bent met je lichamelijke behoeftes, voel je je lichaam steeds minder goed aan.

Waar helpen wij je bij?
Wij huisartsen bieden laagdrempelig een kennismaking met technieken om in het dagelijks leven meer te gaan voelen en luisteren naar je lichaam. Wanneer je je lichaam beter begrijpt en anticipeert op je lichamelijk behoefte, kun je beter voor jezelf zorgen.

 

Wil je meedoen? Klik hier of stuur een mail naar activiteiten@wijhuisartsen.nl.

Doe mee met onze activiteit ‘Wij trainen - uit je hoofd, in je lijf’!

Wat
We gaan je laagdrempelig kennis laten maken met diverse oefeningen op het gebied van bewegen, rekken- en strekken maar ook met ademhaling, mindfulness en meditatie. We bieden je handvatten zodat je in je dagelijks leven meer leert reageren op je lichamelijke behoeften. De oefeningen zijn over het algemeen aan te passen aan elk lichamelijk niveau. Twijfel je of de training iets voor jou is? Natuurlijk kun je dan contact opnemen met de huisartsenpraktijk. 

Voor wie
Iedereen vanaf 18 jaar, die de verantwoordelijkheid voor zichzelf kan dragen, kan aan deze training deelnemen.

Wanneer
Deze training is een training die 5 weken duurt. We komen elke dinsdagavond bij elkaar om 17.30-18.30 uur (1 uur). 

Startdata trainingen:

Groep 1. 8 maart 2022
Groep 2. 12 april 2022
Groep 3. 24 mei 2022
Groep 4. 6 september 2022
Groep 5. 11 oktober 2022
Groep 6. 22 november 2022

Meer weten? Stuur ons een mail voor de exacte data van alle groepslessen.

Lees alles nog eens rustig na! Download de pdf.

Begeleiding
De training wordt verzorgt door onze praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH GGZ) Annemieke Klaassen en Kim Bibbe. (Lees meer over hen op onze teampagina)

Waar
Alle trainingen vinden plaats op onze locatie aan de Heideweg.

Benodigdheden
Kleding waar je comfortabel in kan bewegen.

Kosten
De kosten vallen onder de basisverzekering huisartsenzorg. Wanneer je je hebt ingeschreven wordt er van je verwacht dat je altijd aanwezig bent. Je kunt uiterlijk 2 weken van tevoren annuleren. Doe je dit niet, zijn wij helaas genoodzaakt de hele training van 200 euro persoonlijk bij je in rekening te brengen. We snappen natuurlijk dat je een keer onverhoopt niet kunt komen. Wanneer je je 24 uur van tevoren afmeld is dat geen probleem. Mocht je je niet op tijd afmelden wordt er een wegblijftarief van 40  euro per gemiste keer persoonlijk in rekening gebracht.  

Aanmelden
Klik op onderstaande button om je aan te melden. Na aanmelding hoor je ongeveer 14 dagen voor de activiteit of er voldoende aanmeldingen zijn om de training door te kunnen laten gaan.

Bekijk alle voorwaarden.

Doe mee & geef je op!