Psycho-sociale zorg

professionele psychische hulp die binnen de basiszorg vergoed wordt

Psycho-sociale zorg

Ieder mens kent periodes van tegenslag. Dat kan liggen binnen de relationele sfeer, werk gerelateerd zijn of te maken hebben met andere ingrijpende gebeurtenissen die uw leven op haar kop zetten. Onze ervaren POH-GGZ kan je helpen weer grip te krijgen op je leven en traumatische gebeurtenissen te verwerken.

In maximaal een vijftal gesprekken zal onze POH-GGZ je handvatten geven om je leven weer op te pakken. Mocht het toch nodig zijn meer tijd hiervoor uit te trekken dan zal zij je verwijzen naar een andere hulpverlener.

Voor opvoedkundige problemen en vermeende psychische problemen bij jouw kinderen, kun je terecht bij onze POH-Jeugd (Orthopedagoog). Zij kan je helpen inzicht te geven hoe om te gaan bij opvoedkundige zaken. Ook in het geval van scheidingen, waardoor de kinderen in de knel kunnen komen, is het mogelijk onze POH-Jeugd te consulteren.

POH Somatiek

Waarom is het belangrijk om onder controle te komen van de POH-S indien je een chronische aandoening heeft?

Door je continue te laten monitoren door onze POH-S of je goed bent ingesteld op medicatie of om juist te voorkomen dat je medicijnen moet gaan gebruiken, zorgt onze POH-S er voor dat je leeft met een chronische aandoening zonder hier al te veel hinder van te onder vinden. We proberen je zoveel mogelijk zelf de regie te laten nemen. Door de digitalisering zal je dat steeds vaker thuis kunnen doen. Toch is het goed om met een deskundige zoals de POH-S, jouw data te bespreken en samen te kijken welke zorg het beste bij je past.

Ook helpt onze POH-S je graag bij het stoppen met roken

Contact opnemen met Wij huisartsen